"Mens sana in corpore sano" / "Een gezonde geest is een gezond lichaam"

– Publius Vergilius Maro –

Zorgprofessionals

Als zorgprofessional sta je dagelijks voor de uitdaging om de beste zorg te bieden aan je patiënten, terwijl je ook nog eens moet omgaan met complexe informatiestromen, administratieve taken en tijdsdruk. Het is dan ook niet verrassend dat de zorgsector een van de hoogste percentages burn-out en ziekteverzuim kent in vergelijking met andere beroepsgroepen.

MtE biedt zorgprofessionals en teams tools voor deze uitdagingen. Door middel van de trainingen en workshops leer je hoe je efficiënter om kunt gaan met informatiestromen, hoe je beter kunt samenwerken als team, en hoe je je werk-privébalans kunt verbeteren.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat productiviteitstrainingen een positieve invloed hebben op het welzijn en de prestaties van zorgprofessionals. Zo blijkt uit een studie gepubliceerd in het Journal of Occupational Health Psychology dat medewerkers die deelnamen aan een productiviteitstraining minder emotionele uitputting en burn-out symptomen ervoeren. Een andere studie in het Journal of Interprofessional Care toonde aan dat trainingen bijdroegen aan een betere samenwerking tussen verschillende zorgprofessionals en daarmee de kwaliteit van zorg verbeterde.

Bovendien kan de overvloed aan informatiestromen in de zorgsector leiden tot informatie-overload en een verminderde productiviteit van medewerkers. Onderzoek toont aan dat te veel aan informatie negatieve gevolgen kan hebben op de kwaliteit van zorg en de patiëntveiligheid. MtE kan helpen om deze uitdagingen aan te pakken en de informatiestromen beter te managen, waardoor medewerkers weer meer tijd hebben voor directe zorgtaken en het verlenen van kwalitatief hoogstaande zorg.

Kortom, MtE biedt zorgprofessionals en teams de tools om beter om te gaan met de uitdagingen van de zorgsector, waardoor ze zich kunnen richten op wat echt belangrijk is: het verlenen van de beste zorg aan patiënten.

    Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op: