"In de serene ogen van een olifant vinden we de spiegels van empathie, een herinnering dat ware grootsheid voortkomt uit het vermogen om zorgzaamheid te tonen."

- DAPHNE SHELDRICK-

Ons logo

Het ontstaan van het logo van Mind the Elephant is een verhaal dat begint bij de oprichters van het bedrijf, die een sterke visie hadden over hoe zij mensen wilden helpen bij het verbeteren van hun persoonlijke productiviteit en het verminderen van stress op de werkvloer. Het logo moest deze visie weerspiegelen en de missie van Mind the Elephant uitdragen.

Om deze visie in beeld te brengen, is er gekozen voor een afbeelding van een olifant. De olifant staat symbool voor kracht, intelligentie en wijsheid, en is daarnaast een dier dat bekend staat om zijn sterke geheugen en productiviteit. De olifant is afgebeeld met ronde strakke vormen, wat zorgt voor een vriendelijke en toegankelijke uitstraling van het logo.

In de kop van de olifant zijn kleine tandwielen te zien, die staan voor het brein. Dit geeft aan dat Mind the Elephant zich richt op het optimaliseren van de hersenfuncties, om zo productiviteit te verhogen en stress te verminderen. Dit sluit naadloos aan bij de diensten die het bedrijf aanbiedt.

Het kleurenschema van het logo bestaat uit warme aardetinten, waaronder #B75543 voor de brede buitenste ring en #7B9D85 voor de dunne ringen en de afbeelding van de olifant. Deze kleuren stralen rust en stabiliteit uit, wat perfect past bij de doelstellingen van Mind the Elephant.

De tekst “Mind the Elephant” staat bovenaan het logo en benadrukt de naam van het bedrijf. Onderaan het logo staat “personal productivity workflow” in kleinere letters, wat de diensten van Mind the Elephant beschrijft. De vintage look van het logo geeft het geheel een tijdloos en authentiek karakter, waardoor het logo ook over enkele jaren nog steeds relevant zal zijn.

Al met al is het logo van Mind the Elephant een krachtig en doordacht ontwerp dat perfect past bij de visie en missie van het bedrijf. Door het gebruik van symbolen, kleuren en tekst wordt de boodschap van Mind the Elephant op een effectieve en aantrekkelijke manier overgebracht