“Meaningful productivity often comes not from hurrying things up, but from letting them take the time they take, surrendering to what in German has be called eigenzeit, or the time inherent to a process itself.”

The What

Mind the Elephant (MtE) biedt persoonlijke begeleiding bij het ontwikkelen van een productiviteitsworkflow die bij jou past. Samen met jou kijkt MtE hoe jouw hulpvraag beantwoord en uitgewerkt kan worden in een persoonlijke workflow, zodat je geen belangrijke informatie meer hoeft te vergeten. De menselijke hersenen hebben een beperkte capaciteit voor het opslaan van informatie, waardoor we snel overspoeld raken met nieuwe informatie en belangrijke zaken vergeten. MtE brengt samen met jou in kaart waar je informatie vandaan komt en hoe je dit efficiënt kunt opslaan in je ‘olifantengeheugen’.

The Why

Waarom zou je aan de slag gaan met je persoonlijke productiviteitsworkflow? De redenen hiervoor kunnen voor iedereen verschillend zijn, maar er zijn wel enkele voordelen die voor de meeste mensen gelden. Zo kan het organiseren van je werkzaamheden zorgen voor meer rust, overzicht, en kun je sneller en efficiënter reageren op inkomende berichten. Heb je ook het gevoel dat je veel informatie binnenkrijgt en er iets mee moet doen, maar dat je niet goed weet waar te beginnen? MtE begeleiding kan door iedereen worden gebruikt die behoefte heeft aan meer structuur en overzicht in zijn of haar werkzaamheden.

The How

Samen met je persoonlijke begeleider breng je in kaart waar alle inkomende berichten vandaan komen door middel van een workflow matrix. Vervolgens kijk je samen met je begeleider naar je bestaande werksystemen, zowel digitaal als analoog, en bepaal je wat jij prettig vindt. Als je geen systeem hebt of iets nieuws wilt, kan je begeleider advies geven en dit ook uitleggen en begeleiden.

Als de systemen op hun plaats staan en benoemd zijn, volgt het 4V-fasemodel: Verklaren, Verwerken, Verzamelen en Verwijderen. Deze methode helpt je om elk bericht maar één keer in je handen te hebben en direct te kunnen beslissen wat ermee moet gebeuren. Een belangrijk onderdeel van de 4V-fasemodel is de review, waarbij je evalueert en controleert of alle inkomende berichten hun weg hebben gevonden en alle acties zijn uitgevoerd. Zo hoef je niet zelf te onthouden, maar kun je vertrouwen op een sluitend systeem.

Door het gebruik van een persoonlijke productiviteitsworkflow houd je meer ruimte over in je hersenen, die je kunt gebruiken voor nieuwe ideeën. Met de begeleiding van MtE haal je het maximale uit je eigen potentieel.

De ruimte die je overhoudt in je hersenen, kun je gebruiken voor nieuwe ideeën.