Vind ons ook op:

“MEANINGFUL PRODUCTIVITY OFTEN COMES NOT FROM HURRYING THINGS UP

BUT FROM LETTING THEM TAKE THE TIME THEY TAKE, SURRENDERING TO WHAT IN GERMAN HAS BEE CALLED EIGENZEIT, OR THE TIME INHERENT TO A PROCESS ITSELF.”

― OLIVER BURKEMAN, FOUR THOUSAND WEEKS: TIME MANAGEMENT FOR MORTALS

3D render of a medical image depicting mental health problems


The What

Wat is Mind the Elephant (MtE) en wat kan het voor mij doen? MtE is een persoonlijk begeleider die samen met jou gaat kijken hoe jouw hulpvraag beantwoordt en uitgewerkt kan worden in een persoonlijk productiviteit workflow.

Een mens kan maar een kleine hoeveelheid opslaan in de hersenen, alles meer dan dat wordt vergeten of verdrongen door nieuwe dingen om te onthouden. MtE breng samen met jou in kaart waar je informatie vandaan komt en hoe dit efficiënt op te slaan in je olifant geheugen

 

The Why, 

Waarom zou je aan de slag gaan met je persoonlijke productiviteit workflow? De reden zal voor iedereen verschillend moeten zijn. Een paar gemene delers zijn er altijd, organiseren, meer rust en overzicht creëren, sneller en beter beantwoorden van inkomende berichten zijn er zo een paar om op te noemen, waar loop jij tegenaan?

MtE begeleiding kan door iedereen gebruikt worden die informatie binnen krijgt en er iets mee moet doen, op kort of lang termijn.


The How

Samen met jouw persoonlijke begeleider brengt samen in kaart waar alle inkomende berichten vandaag komen, door het maken van een workflow matrix. Als inzichtelijk is waar de informatie vandaan komt ga je samen met je begeleider kijken naar je bestaande werksystemen, digitaal of analoog, wat jij prettig vindt.

Heb je niets of wil je iets nieuws dan kan de begeleider advies geven en dit ook uitleggen en begeleiden. Als de systemen op hun plaats staan en benoemd zijn volgt de 4V fasemodel, Verklaren, Verwerken, Verwijderen en Verzamelen.

Deze methode zal je helpen om ieder bericht maar één keer in je handen te hebben en je direct kan beslissen wat ermee moet gebeuren. Belangrijk onderdeel van de 4V fase is de review, waarbij je evalueert en checkt of alle inkomende berichten hun weg gevonden hebben en alle acties zijn uitgevoerd. Zo hoeft je niet zelf te onthouden maar kan je vertrouwen op een sluitend systeem.

“De ruimte die je overhoudt in je hersenen kan je gebruiken voor nieuwe ideeën”

Contact formulier
Neem contact met ons op mochten er vragen zijn of als u onze begeleiding, workshop of seminar wil reserveren. Wij gaan graag met u ingesprek om tot een voor u gewenste persoonlijk productiviteit workflow te komen.